Logo Ergon

Nieuws


Alle geluiden uit onze organisatie en branche:

Ingrid Hems in het cm:nieuwspanel over plannen in onzekere tijden. "Mijn tip: neem aan de voorkant extra tijd om samen met collega’s te sparren over bijvoorbeeld scenarioplanning, risicomanagement en het inzetten van kennis en ervaring om beter vooruit te plannen op een onzekere toekomst."

Samen met Archipel Zorggroep, Woonbedrijf en met ondersteuning van de Gemeente Eindhoven hebben we met ons collectief 'Doe Mee met 4W' de finale van de Werkinnovatie Prijs van Start Foundation en Cedris behaald! Wij gaan voor winst voor Werken, Wonen én Welzijn in de Wijk!

In het cm:nieuwspanel licht Ingrid Hems een bestendige gedragslijn toe aan de hand van de Hema. 'We moeten nu nadenken over de keuzes die we hebben gemaakt voor de coronaperiode, en nadenken over de gevolgen van deze crisis op de uitgangspunten voor ons beleid.'

Om te voorkomen dat het werkloosheidspercentage uit de hand gaat lopen en mensen langdurig in uitkeringssituaties terecht komen, heeft het Regionaal Werkbedrijf (RWB) in Zuidoost-Brabant een plan de campagne gemaakt. Visionair, maar natuurlijk wel met een praktische invulling.

Ergon en Senzer steunen Brabants Manifest tegen financiële afstraffing: ‘Beloon wie mensen aan werk helpt’. In de regio Eindhoven en Helmond lukte het vorig jaar goed om mensen met een uitkering weer naar werk te begeleiden.

In vier op de tien gevallen lukt het om vijftigplussers met de inzet van een buddy uit het bedrijfsleven weer aan een baan te helpen. Vanwege de coronacrisis wordt dit regioproject na de zomer voortgezet en uitgebreid naar jongeren.
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees de privacyverklaring en disclaimer voor meer informatie.