Logo Ergon

Nieuws

Ergon en Senzer langdurige samenwerking

Ergon en Senzer langdurige samenwerking

Mensen van de werkbedrijven Ergon (Eindhoven) en Senzer (Helmond) gaan samen zorgen voor het groen en de stoepen, straten en pleinen in Geldrop en Mierlo. Daarover is dinsdagmiddag een overeenkomst ondertekend. De gemeente betaalt er bijna 1,8 miljoen euro per jaar voor.

Het zal er in grote lijnen op neer komen dat Senzer aan de slag gaat in Mierlo en Ergon in Geldrop. Senzer en Ergon zijn allebei werkbedrijven voor mensen die een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hebben. De twee zorgen nu ook al voor de buitenruimte in Geldrop-Mierlo. Het werk moest opnieuw aanbesteed worden en die aanbesteding is gewonnen door Ergon en Senzer. De overeenkomst is voor vier jaar, maar kan verlengd worden tot tien jaar.

Wel schoner, niet duurder

Verschil met de huidige werkwijze is dat het schoonhouden van de buitenruimte wordt geïntegreerd met het groenonderhoud. Per saldo betekent dat dat de mensen van Ergon en Senzer vaker langskomen. Daardoor wordt volgens de gemeente voor hetzelfde geld ‘het straatbeeld’ beter.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in bijzijn van de directeuren Yvonne van Mierlo (Ergon) en Marion van Limpt (Senzer), burgemeester Jos van Bree en wethouder Hans van de Laar werd een zwarte kersenboom (symbool van Mierlo) in het Geldropse plantsoen voor het gemeentehuis geplant.

Bron: Eindhovens Dagblad, 3 maart 2020

Deel dit artikel:  E-mail  Whatsapp  LinkedIn

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees de privacyverklaring en disclaimer voor meer informatie.