Skip to main content
05 oktober 2023

Nieuws

Medewerkers zetten Ergon-collega’s muzikaal in het zonnetje

Op donderdag 5 oktober 2023 heeft Ergon het officiële Ergon-lied en de videoclip van ‘Werk voor iedereen’ gelanceerd. Het nummer, dat door Ergonmedewerkers is geschreven en gezongen, is een lofzang aan de medewerkers van het sociaal ontwikkelbedrijf.In het voorjaar van 2022 werkten drie Ergon medewerkers, Hans Kuijpers, Hans de Louw en Olaf Bus, samen aan een lied dat het hart van Ergon zou laten zien en horen. Elk vanuit hun eigen muzikale passie: Bus, frontman van een Limburgs hiphopcollectief, De Louw als metalzanger en Kuijpers, de Brabantse troubadour die hun uiteenlopende genres hebben gebundeld. Het plan werd omarmd door de directie van Ergon, en de creativiteit kreeg de ruimte in een achtertuin in Milheeze.

Van achtertuin naar professionele studio

In een tuinhuis werd het boren. Binnen één uur stond het arrangement en de tekst voor de Ergon-ode op papier. Een paar maanden later ging het drietal naar LEF Studio’s in Uden om het Ergon lied professioneel op te nemen en af te mixen. Waar Kuijpers en D­e Louw het lied van instrumentale kleur voorzagen, gaf Bus de laatste finishing touches aan het tekstuele gedeelte.

Binnen no-time honderd figuranten

De clip werd opgenomen op alle locaties van Ergon. Van Groen tot Wasserij, van Post tot Productie. Binnen no-time meldden honderd medewerkers zich aan als figurant. Ook gedetacheerde collega’s spelen een rol in hun bedrijfskleding van GGD Zuidoost-Brabant, DAF, Glorieux, 4W, Plano Plastics en Taxi van der Wijst. Want Ergon doet zoveel meer dan alleen groenonderhoud, en dat mag gezien worden. Het resultaat is een clip waar het familiegevoel en het werkgeluk bij Ergon vanaf straalt.

“Toen ik de demo hoorde heb ik geen moment getwijfeld. Dit moet worden uitgebracht”, aldus Ergon-directeur Yvonne van Mierlo. “Dit nummer verbindt. Op ons personeelsfeest in november werd het direct omarmd toen het live gespeeld werd, en sindsdien wacht iedereen vol smart op de clip. En nu is het zo ver! Hier mogen we als bedrijf trots op zijn”.

Beluister via streamingdiensten

Spotify | Apple music | YouTube

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.