Skip to main content
05 maart 2024

Nieuws

Gratis hulp bij belastingaangifte voor medewerkers Ergon

Tijdens de landelijke Aangiftedag op zaterdag 9 maart kunnen inwoners van de Brainportregio kosteloos hulp krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte. Dat kan in Eindhoven op twee locaties: bij Springplank aan de Paradijslaan 20 én op het Ergon Plein aan de Rooijakkersstraat 2B in Eindhoven. Tussen 10:00 en 16:00 uur staan er vrijwilligers klaar om te helpen. Er hoeft geen afspraak te worden gemaakt.

Terugkerend thema

“We zijn blij met het initiatief van Brainport voor Elkaar, SOFIR en NOB. En dat de aangiftedag dit jaar ook op onze locatie plaatsvindt.”, zegt Ingrid Hems, Directeur Financiën en Bedrijfsvoering bij Ergon. “Helaas zijn financiële zorgen nog steeds erg actueel. Het raakt een groot deel van ons personeel”.

Ergon heeft sinds 2019 een speciaal Financieel Loket opgericht, om medewerkers te helpen bij geldzorgen. Het Financieel Loket verzorgt in samenwerking met o.a. Werkplaats Financiën een wekelijks financieel inloopspreekuur waar zowel Ergon-medewerkers als inwoners veelvuldig gebruik van maken.  

“De drempel om contact op te nemen met reeds bestaande voorzieningen bleek groot. Vanuit schaamte en ook omdat onze medewerkers niet wisten waar ze terecht konden. Met het Financieel Loket bieden we een veilige, bekende omgeving waar medewerkers terecht kunnen met hun geldzorgen”, geeft Hems aan.

Voor en door elkaar

“Dat er voor deze dag zoveel vrijwilligers gemobiliseerd zijn, is geweldig”, laat Judith Helderman van Brainport voor Elkaar weten. De vrijwilligers die klaarstaan hebben allemaal een achtergrond in de financiële wereld en zijn meer dan bereid iets voor de medemens te betekenen. BDO en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs zijn hofleverancier voor deze vrijwilligerspoule.

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.