Skip to main content
13 juli 2023

Nieuws

Project 'Fiets zelfstandig naar je nieuwe werkplek' gelanceerd

‘Het is echt trappen en gaan, zeg maar. Heerlijk!’, zegt Wendy Geerings. Zij ontving namens wethouder Monique Esselbrugge van mobiliteit de fietssleutel van haar tweedehands e-bike. Dankzij het project "Fiets zelfstandig naar je nieuwe werkplek” kan zij voortaan met de fiets vanuit Strijp naar haar werk bij Mansveld op de Achtse Barrier. Dat niet alleen, ook de boodschappen kan ze voortaan doen met haar fiets mét grote fietstassen.

Steuntje in de rug

Wendy kon niet wachten om op de fiets te kruipen en een proefrondje te maken. Samen met Paula, Segen en Richard zijn zij de eerste deelnemers aan het project. Ze werden aangemeld en geselecteerd om een steuntje in de rug te geven. Zodat ze de fiets pakken naar hun werk. Of om het leven beter te maken: Segen liep elke dag een half uur naar haar werk omdat ze geen fiets had. 

Een mooie kans

 De deelnemers krijgen de fietsen te leen, en kunnen na een aantal maanden de fiets met korting kopen als ze er flink gebruik van maken. Een mooie kans, mogelijk gemaakt door verschillende partijen. Gemeente Eindhoven gaf de opdracht vanuit het Brainport Bereikbaar initiatief, De Boom en het Meer zorgde voor de fietsen en de begeleiding en het Werkgelegenheidsteam van gemeente Eindhoven en Ergon droegen de prachtige deelnemers aan. En nu trappen maar!

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.