Logo Ergon


Bij Ergon zijn we ervan overtuigd dat er werk is voor iedereen. Als centrale balie voor werk in de regio Eindhoven helpen wij iedereen aan werk die nu in de bijstand zit of een arbeidsbeperking heeft. Met ons arbeidsfit programma zorgen we ervoor dat mensen (weer) klaar zijn voor de arbeidsmarkt.

Missie

Ergon helpt mensen aan werk

Niemand hoeft thuis te zitten in de regio Eindhoven. Als centrale balie voor werk coachen we mensen om een betaalde baan te vinden én te houden. Onze ambitie is om 80% van de werkzoekenden die bij Ergon starten, binnen 6 maanden aan werk te helpen. Hiervoor willen we een herkenbare en inspirerende plek creëren. Zodat werkzoekenden en werkgevers ons weten te vinden. Een plek die uitdaagt om in beweging te komen.

We stimuleren werkzoekenden om het uiterste uit zichzelf te halen. Door inzicht te geven in eigen mogelijkheden en werkkansen. Door te groeien in werk- en vakvaardigheden. Door te helpen passend werk te vinden. En als mensen eenmaal aan het werk zijn, begeleiden we ze op inhoudelijk en sociaal vlak. Daarvoor verbinden we kennis en vooral mensen met elkaar. We kennen de kracht van ons netwerk. Samen met onze partners helpen we mensen naar, aan en in werk.

Visie

Werk voor iedereen! 

Werk is voor iedereen belangrijk. Het is véél meer dan een eigen inkomen. Je doet mee in de maatschappij. Want werk geeft structuur en zet mensen in beweging. Een baan geeft zelfvertrouwen, maakt zelfstandiger en onafhankelijker. We zijn ervan overtuigd dat iedereen waardevol werk kan doen én vinden. Ook als je een belemmering hebt.

Organisatiestructuur 

Ergon is de uitvoeringsorganisatie van de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningschap Regio Eindhoven (GRWRE). Dit is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. Het bestuur van de GRWRE bestaat uit vertegenwoordigers van deze gemeenten. Voor de GRWRE-gemeenten voert Ergon een deel van de Participatiewet uit, inclusief de voormalige Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw). Ruim 2.300 medewerkers met een beperking werken bij Ergon of via Ergon bij een reguliere werkgever. Daarnaast helpen we per jaar zo'n 2.000 werkzoekenden vanuit de Participatiewet naar werk.

Organogram

Dagelijks bestuur

M. van Dongen-Lamers

Voorzitter

M. van Dongen-Lamers

Wethouder gemeente Veldhoven

Y. Torunoglu

Wethouder gemeente Eindhoven

M. Theus
M. Theus

Wethouder gemeente Valkenswaard

Algemeen bestuur

A. van Holstein
A. van Holstein

Wethouder gemeente Waalre

D. de Kort
D. de Kort

Wethouder gemeente Veldhoven

J. de Bruijn
J. de Bruijn

Wethouder gemeente Heeze-Leende

L. Smit-Volkers
L. Smit-Volkers

Wethouder gemeente Waalre

M. Oosterveer
M. Oosterveer

Wethouder gemeente Eindhoven

P. Verhoeven
P. Verhoeven

Burgemeester gemeente Heeze-Leende

T. Geldens
T. Geldens

Wethouder gemeente Valkenswaard

De gemeente Geldrop-Mierlo neemt niet deel aan de Gemeenschappelijke Regeling. Met de gemeente Geldrop-Mierlo bestaat een inkooprelatie. De heer P. Looijmans neemt, namens de gemeente Geldrop-Mierlo, deel aan de bestuursvergaderingen. Daarnaast neemt mevrouw Yvonne van Mierlo (algemeen directeur Ergon) als hoogste adviseur deel aan de bestuursvergaderingen.

P. Looijmans
P. Looijmans

Wethouder gemeente Geldrop-Mierlo


Kiezen voor kwaliteit

Ergon wil dat mensen werk vinden én houden. We kiezen daarom heel bewust voor kwaliteit. Die kwaliteit laten we als het zinvol is en toegevoegde waarde heeft door objectieve organisaties beoordelen. We zijn trots dat we trede 3, inclusief de aparte PSO 30+ certificering, van de prestatieladder sociaal ondernemen bereikt hebben. Daarnaast laten we jaarlijks toetsen:

  • de kwaliteit van onze organisatie volgens ISO 9001
  • de kwaliteit van ondernemen in arbeidsbemiddeling volgens NEN 4400
  • de kwaliteit van onze textieldiensten met Certex
  • de kwaliteit van onze kwekerij met MPS-ECAS

Ook werken we doelbewust aan het vergroten van de veiligheid door medewerkers een VCA-certificaat te laten halen.

Quikfonds

Werk is belangrijk voor mensen. Het geeft structuur, sociale contacten, zelfvertrouwen en financiële onafhankelijkheid. Maar om aan het werk te komen en blijven is het fijn als je thuis een stabiele basis hebt. Met het Quikfonds ondersteunen we lokale, maatschappelijke projecten die mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt helpen met sociale contacten, een gezonde levensstijl en het organiseren van hun geldzaken. Het Quikfonds is een stimuleringsfonds van Ergon en stelt ieder jaar een geldbedrag beschikbaar. Het fonds is opgericht in 2018 en vernoemd naar voormalig algemeen directeur Peter Quik.

Meer weten over het quikfonds

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees de privacyverklaring en disclaimer voor meer informatie.