Skip to main content

Organisatie

Bij Ergon zijn we ervan overtuigd dat er werk is voor iedereen. Als centrale balie voor werk in de regio Eindhoven helpen wij iedereen aan werk die nu in de bijstand zit of een arbeidsbeperking heeft. Met ons arbeidsfit programma zorgen we ervoor dat mensen (weer) klaar zijn voor de arbeidsmarkt.

Missie

Ergon helpt mensen aan werk

Niemand hoeft thuis te zitten in de regio Eindhoven. Als centrale balie voor werk coachen we mensen om een betaalde baan te vinden én te houden. Onze ambitie is om 80% van de werkzoekenden die bij Ergon starten, binnen 6 maanden aan werk te helpen. Hiervoor willen we een herkenbare en inspirerende plek creëren. Zodat werkzoekenden en werkgevers ons weten te vinden. Een plek die uitdaagt om in beweging te komen.

We stimuleren werkzoekenden om het uiterste uit zichzelf te halen. Door inzicht te geven in eigen mogelijkheden en werkkansen. Door te groeien in werk- en vakvaardigheden. Door te helpen passend werk te vinden. En als mensen eenmaal aan het werk zijn, begeleiden we ze op inhoudelijk en sociaal vlak. Daarvoor verbinden we kennis en vooral mensen met elkaar. We kennen de kracht van ons netwerk. Samen met onze partners helpen we mensen naar, aan en in werk.

Visie

Werk voor iedereen! 

Werk is voor iedereen belangrijk. Het is véél meer dan een eigen inkomen. Je doet mee in de maatschappij. Want werk geeft structuur en zet mensen in beweging. Een baan geeft zelfvertrouwen, maakt zelfstandiger en onafhankelijker. We zijn ervan overtuigd dat iedereen waardevol werk kan doen én vinden. Ook als je een belemmering hebt.

Organisatiestructuur 

Ergon is de uitvoeringsorganisatie van de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningschap Regio Eindhoven (GRWRE). Dit is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. Het bestuur van de GRWRE bestaat uit vertegenwoordigers van deze gemeenten. Voor de GRWRE-gemeenten voert Ergon een deel van de Participatiewet uit, inclusief de voormalige Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw). Ruim 2.300 medewerkers met een beperking werken bij Ergon of via Ergon bij een reguliere werkgever. Daarnaast helpen we per jaar zo'n 2.000 werkzoekenden vanuit de Participatiewet naar werk.

 

 • Dagelijks bestuur

  C. van Brakel

  C. van Brakel

  Wethouder gemeente Veldhoven

  M. Theus

  M. Theus

  Wethouder gemeente Valkenswaard

  S. Lammers

  S. Lammers

  Wethouder gemeente Eindhoven

 • Algemeen bestuur

  B. Bots

  B. Bots

  Wethouder gemeente Valkenswaard

  C. van Brakel

  C. van Brakel

  Wethouder gemeente Veldhoven

  J. de Bruijn

  J. de Bruijn

  Wethouder gemeente Heeze-Leende

  K. Vortman

  K. Vortman

  Wethouder gemeente Waalre

  M. Theus

  M. Theus

  Wethouder gemeente Valkenswaard

  M. van Breugel - Smolders

  M. van Breugel - Smolders

  Wethouder gemeente Heeze-Leende

  M. van Lanschot

  M. van Lanschot

  Wethouder gemeente Eindhoven

  P. van de Loo

  P. van de Loo

  Wethouder gemeente Waalre

  S. Lammers

  S. Lammers

  Wethouder gemeente Eindhoven

  T. van Broekhoven

  T. van Broekhoven

  Wethouder gemeente Veldhoven

 

De gemeente Geldrop-Mierlo neemt niet deel aan de Gemeenschappelijke Regeling. Met de gemeente Geldrop-Mierlo bestaat een inkooprelatie. De heer P. Looijmans neemt, namens de gemeente Geldrop-Mierlo, deel aan de bestuursvergaderingen. Daarnaast neemt mevrouw Yvonne van Mierlo (algemeen directeur Ergon) als hoogste adviseur deel aan de bestuursvergaderingen.

Vergaderingen

De vergaderingen van het Algemeen Bestuur van Ergon zijn openbaar. Onderstaand vindt u het vergaderschema. De vergaderingen vinden plaats bij Ergon op de Rooijakkerstraat 3. Als u de vergadering wilt bijwonen, vragen we u om dat vooraf te melden zodat we rekening kunnen houden met uw komst. Dit kan bij Natasja Hassankhan (bestuurssecretaris Ergon) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of telefonisch via 06 395 155 47.

14 maart 2024 van 13.00 -17.00

18 april 2024 van 14.00 – 16.00 

27 juni 2024 van 14.00 – 16.00 

12 december 2024 van 09.30 -11.00

Kiezen voor kwaliteit

Ergon wil dat mensen werk vinden én houden. We kiezen daarom heel bewust voor kwaliteit. Die kwaliteit laten we als het zinvol is en toegevoegde waarde heeft door objectieve organisaties beoordelen. We zijn trots dat we trede 3, inclusief de aparte PSO 30+ certificering, van de prestatieladder sociaal ondernemen bereikt hebben. Daarnaast laten we jaarlijks toetsen:

 • de kwaliteit van onze organisatie volgens ISO 9001
 • de kwaliteit van ondernemen in arbeidsbemiddeling volgens NEN 4400
 • de kwaliteit van onze textieldiensten met Certex
 • de kwaliteit van onze kwekerij met MPS-ECAS

Ook werken we doelbewust aan het vergroten van de veiligheid door medewerkers een VCA-certificaat te laten halen.

Subsidie Europees Sociaal Fonds 

Het Europees Sociaal Fonds (ESF+, programmaperiode 2021-2027) maakt mede mogelijk dat werkgelegenheid wordt bevorderd en mensen aan het werk worden geholpen. De Europese Unie verdeelt ESF-subsidies over alle landen die lid zijn van de Europese Unie. Nederland gebruikt dat geld voor re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ergon is het regionaal loket voor de uitvoering van de trajecten richting arbeid met uitkeringsgerechtigden in het kader van de doelmatigheid van de Participatiewet. De consulenten richten zich op activeren, stimuleren, begeleiden en ondersteunen van cliënten op het gebied van participatie, re-integratie en doorgeleiding naar werk. Met de subsidie van de Europese Unie hebben we meer mogelijkheden om werkzoekenden in de regio te begeleiden

De subsidie is bedoeld voor activiteiten die de volgende groepen cliënten richting de arbeidsmarkt helpen:

 • Jongeren tot 28 jaar;
 • Cliënten die een uitkering hebben;
 • Cliënten met een arbeidsbelemmering;
 • Statushouders;
 • Niet-uitkeringsgerechtigden.

ESF Covid

Wet open overheid

De Wet open oveheid (Woo) regelt het recht op informatie over alles wat de overheid doet. Meer informatie over de Woo vind je hier. Een Woo-verzoek indienen bij Ergon kan door een e-mail met het gespecificeerde verzoek te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je vragen over de Woo? Neem dan contact op met Natasja Hassankhan, bestuurssecretaris of Willem-Jan Kouwenberg, strategisch adviseur bedrijfsvoering, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Quikfonds

Werk is belangrijk voor mensen. Het geeft structuur, sociale contacten, zelfvertrouwen en financiële onafhankelijkheid. Maar om aan het werk te komen en blijven is het fijn als je thuis een stabiele basis hebt. Met het Quikfonds ondersteunen we lokale, maatschappelijke projecten die mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt helpen met sociale contacten, een gezonde levensstijl en het organiseren van hun geldzaken. Het Quikfonds is een stimuleringsfonds van Ergon en stelt ieder jaar een geldbedrag beschikbaar. Het fonds is opgericht in 2018 en vernoemd naar voormalig algemeen directeur Peter Quik.

Meer weten over het quikfonds 

Vitaal Bedrijf

VB vignet blauw oranje 0072Het Vignet Vitaal Bedrijf wordt toegekend aan organisaties die serieus werk maken van vitaliteit binnen hun organisatie. Met het Ergon Fit programma, waarin Lichamelijk Fit, Financieel Fit, (Digi)Taal Fit, Persoonlijk Fit en Sociaal Fit aan de orde komen, heeft Ergon het Vignet Vitaal Bedrijf verzilverd. 

Meer weten over Vitaal Bedrijf

Partners

HNW 04werkt Impact BuddyW 4WTaalkracht logo

ANBI

De Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningschap Regio Eindhoven (GRWRE) heeft de ANBI status. Dat wil zeggen dat de Belastingdienst Ergon heeft erkend als ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Door de ANBI-status zijn giften aan Ergon (de GRWRE) aftrekbaar volgende de geldende regels.
- Download de ANBI-beschikking
- Lees het Jaarverslag 2022
- Download het Standaardformulier publicatieplicht 

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.