Logo Ergon

Het verhaal van René


Om voor mijn dochter te kunnen zorgen, ben ik tijdelijk gestopt met werken. Toen ik weer kon gaan werken, voelde ik me onzeker. De stap om weer aan het werk te gaan, werd in mijn hoofd steeds groter. Om arbeidsritme op te doen, ben ik bij verschillende bedrijven stage gaan lopen. Ook ben ik gaan hardlopen om mezelf een doel te stellen én te halen. Uiteindelijk heb ik een halve marathon gelopen. Dat gaf me zelfvertrouwen en een succeservaring. 

René

Thuis wordt je wereld zo klein

Twee dagen na de halve marathon ben ik bij Mansveld Elektrotechniek begonnen als onderhoudsmedewerker van beveiligingssystemen. Ik heb meteen aangegeven dat ik in het verleden rugproblemen heb gehad. Mansveld was de eerste werkgever in drie jaar die me een eerlijke kans wilde geven. Nu een jaar verder ben ik nul dagen ziek geweest en doe ik mijn werk zonder rugproblemen. Ik ben eerst een paar keer meegegaan met een andere monteur en bedien nu mijn eigen klanten.

Timo, contractmanager Mansveld Techniek

Mensen doen het toch zelf

Ik was 20 toen ik Mansveld kwam. Echt nog een broekie, recht van de MTS. Bij Mansveld heb ik altijd veel ruimte gehad om me te ontwikkelen. Eerst als monteur, later als technisch specialist en nu als contractmanager.

Met opleidingen en trainingen krijgt iedereen bij Mansveld de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. De mensen doen het uiteindelijk toch zelf, het is aan ons en aan Ergon om mogelijkheden aan te reiken en vertrouwen te geven. René was heel duidelijk over wat hij wel en niet kon. Dus eerst een paar keer mee met een collega. Maar nu gaat René zelf bij klanten op bezoek om brandmelders te controleren.

Nu een jaar verder ben ik nul dagen ziek geweest en doe ik mijn werk zonder rugproblemen.

Geert, werkmakelaar bij Ergon

Goud voor de prijs van zilver

Ik kom al 10 jaar bij Mansveld. Echt een familiebedrijf. Er werken 325 mensen, maar in in de kantine is er nog iedere vrijdag een borreltje voor de mensen waarbij ook de eigenaar regelmatig aansluit. Het zijn volhouders hier, ze zijn heel loyaal naar al hun mensen en zeker naar de mensen die via Ergon komen.

Bij plaatsing van mensen is het belangrijk om de werkplek vooraf goed in te schatten. Aan een strenge leidinggevende kan ik geen vrijgevochten type koppelen. Daarnaast is het belangrijk om de verwachtingen van de werkgever goed te managen. Liever bied ik goud voor de prijs van zilver dan andersom. 

Voor de kandidaten denk ik graag mee in een wensberoep, maar ik houd dan ook een spiegel voor. Ik laat zien wat mensen nog niet kunnen en wat ze nog moeten doen om daar te kommen waar ze willen zijn. René is leergierig, gemotiveerd en kan de dingen goed onder woorden brengen. Hij heeft alleen wel een leidinggevende nodig waar hij z'n vragen kan stellen, waar hij op terug kan vallen. Wat dat betreft is Mansveld een ideale plek voor René. 

Bekijk meer verhalen

Een doel stellen en leren in jezelf te geloven zijn dé basis om werk te vinden.

Bekijk het verhaal van Marcel

Ayse helemaal op haar plek in de catering bij Eurest.

Bekijk het verhaal van Ayse

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees de privacyverklaring en disclaimer voor meer informatie.