Logo Ergon


Als corona ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat we bewuster moeten omgaan met onszelf, met anderen én met de wereld waarin we leven. Dat geldt ook voor de arbeidsmarkt. Nog altijd staan er in deze prachtige, rijke Brainport-regio teveel mensen aan de zijlijn. Mensen die niet mee kunnen doen aan het arbeidsproces. Niet omdat ze geen vaardigheden hebben. Niet omdat ze niet willen. Maar omdat er onvoldoende goed werk is voor deze werkzoekenden.

En dan hebben we het vaak over eenvoudig productiewerk. Werk wat we met z’n allen massaal naar ver-weg-landen brengen om vervolgens hier duizenden medemensen in de bijstand te laten belanden en vele, vele miljoenen aan uitkeringen uit te keren. Laten we allemaal dat mooie werk terug halen. Lokaliseren! Duurzamer! Kwalitatief beter en wellicht nog verrassend betaalbaar!

Waar zijn we naar op zoek?

Het gevaar van precies omschrijven wat we zoeken ligt in het feit dat je hier mogelijk andere oplossingen uit gaat sluiten. Dus op voorhand willen we aangeven dat we voor de meest uiteenlopende (productie) vraagstukken vaak een oplossing kunnen bieden. Van grote productievraagstukken (bijv. spareparts bij DAF) tot kleine (worstenbroodjes inpakken bij Houben Worstenbroodjes).

Maar om dan toch maar even te focussen: we hebben vooral behoefte aan eenvoudig productiewerk. En vergis je niet in onze mogelijkheden, organisatorisch vermogen én productiekennis. Wij kunnen ook van complexer productiewerk, eenvoudig productiewerk maken door het proces dusdanig op te knippen in deelprocessen dat onze medewerkers met veel enthousiasme en motivatie aan de slag kunnen.

18082 Ergon ADV 205x277 Frits WT

Waarom met Ergon?

 • Sociaal ondernemen
 • Lokaal zaken doen
 • Perfecte locatie aan de snelweg

Hoe gaat het in z’n werk?

Heb je mogelijk werk wat voor ons interessant is? Bel of mail ons! Samen kijken we of hetgeen je hebt voor ons interessant kan zijn. We kunnen het dusdanig organiseren dat we het werk op jouw locatie uitvoeren of dat het werk op één van onze productieafdelingen uitgevoerd wordt. En ook in financiële zin hebben we verschillende rekenmodellen om tot een concurrerende prijs te komen. Uurprijs, stuksprijs, noem maar op. Er is veel mogelijk bij Ergon!

 

Verhalen uit de praktijk

Lees hieronder de verhalen van onze medewerkers én van onze werkgevers:


Rami is geboren in Syrië en is als vluchteling in Eindhoven terecht gekomen. Via het speciale traject voor vergunninghouders van Ergon Participatiebedrijf kon hij aan de slag bij DAF. Inmiddels heeft Rami een vast aanstelling bij DAF.


Paul werkt bij Ergon op de productieafdeling van HKC. Hier assembleert Ergon TV’s voor HKC. Voor Paul mooi werk omdat hij zijn technische kennis heeft kunnen combineren met productiewerk.


Nard werkt via Ergon bij Unibind als productiemedewerker. Hier assembleert Nard pvc covers voor de zakelijke markt. Zijn hoofdtaak is machinebediende, een vak dat hij zich eigen heeft gemaakt tijdens zijn werkzaamheden bij Ergon.

 

Het verhaal van Marcel

"Op het moment dat ik met het traject startte was ik een half jaar werkzoekend. Mijn vorige werkgever ging failliet. En dan moet je een uitkering aan gaan vragen. In Eindhoven kom je dan bij WIJeindhoven terecht. Die kijken wat je nodig hebt om aan het werk te komen. In mijn geval kwamen ze bij Ergon/Participatiebedrijf uit. Ook daar werd weer gekeken wat ik nodig had."

Meer weten over het verhaal van Marcel? Klik hier.

marcel groot alternatieve uitsnede

We werken onder andere voor:

 • Here
 • Van Rooijen Logistiek B.V.
 • Peleman Industries
 • Dewaco Kunststoffen B.V.
 • VDL Laktechniek B.V.
 • Crest, Level Recuperator B.V.
 • LWEO
 • Makita
 • Saint-Gobain Weber Beamix
 • Kusters Logistics

Ook hebben wij bij tientallen opdrachtgevers grote aantallen medewerkers gedetacheerd ter ondersteuning van het productieproces. Bezoek ook onze pagina Logistiek voor meer info.

Neem contact op met Mario

Vragen?

Neem contact op met Mario

Heb je een vraag?

Neem contact op met Mario

Sluiten

06 1890 9578

m.de.wit@ergon.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees de privacyverklaring en disclaimer voor meer informatie.