Skip to main content

Het verhaal van Ayse

Ik werk al sinds mijn zestiende en ben er de persoon niet naar om thuis naar de muren te gaan staren. Toen ik bij Ergon/Participatiebedrijf kwam, was ik dus eigenlijk heel blij dat we meteen aan de slag gingen. Ik heb in die eerste periode in de wasserij gewerkt. Zwaar werk, maar ik was tenminste bezig en had fijne mensen om mij heen.

Ayse

"De keuken is helemaal mijn domein"

In het werkleertraject heb ik vooral geleerd hoe belangrijk het is om contact te maken. Ik was gewend om met mijn handen te werken en mijn handen te laten spreken. Maar om aan werk te komen is het ook heel belangrijk om met zoveel mogelijk mensen contact te maken. Bij de koffie automaat op het werkplein, bij de wasserij, met de mensen van het werkgelegenheidsteam van de gemeente en ook tijdens de sollicitatie bij Eurest. Sinds het begin van dit jaar sta ik in verschillende keukens van de Eurest restaurants op de High Tech Campus Eindhoven en daar voel ik me helemaal thuis. Dat is niet zo gek, we hebben een eigen pizzeria gehad dus ik ken mijn weg in de keuken.

Jasper, locatiemanager bij Eurest

"Meer kansen, meer aandacht en een betere werkcultuur"

Als locatiemanager ben ik verantwoordelijk voor drie restaurant concepten op de High Tech Campus Eindhoven. Er werken hier 100 mensen, waarvan er 20 extra begeleiding nodig hebben. Eerst zat er een gat tussen de trainingen en opleidingen van Ergon en het reguliere werk. Dat gat proberen wij te dichten met onze werkleerbanen. Zo zijn we bij Eurest al een aantal jaren bezig met sociaal ondernemen. Het mooie is, we bieden niet alleen 20 mensen een kans op werk, we kunnen op deze manier ook onze gasten net wat meer aandacht geven. We hebben een paar extra handen om een tafeltje af te nemen. Of net even wat meer tijd voor een gezellig praatje. Maar er zit nóg een voordeel aan deze werkleertrajecten; onze werkcultuur is positiever geworden. We hebben nu meer structuur, betere communicatie en meer onderling begrip. Voor ons snijdt het mes dus aan drie kanten.

Tijdens mijn werkleertraject leerde ik ook hoe belangrijk het is om echt contact te maken
Werkcoach/trainer Oumar

"Als jij beweegt, beweegt je wereld ook"

Werk is zo ongelofelijk belangrijk. En dan heb ik het niet alleen over brood op de plank. Het gaat over meedoen in de maatschappij. Over eigenwaarde. In ons arbeidsfit programma geven we mensen praktische tools waarmee ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Denk aan sollicitatietraining, hulp bij het opzetten van een goed CV, maar ook aan sociale tips en handvatten voor gesprekken. Tijdens dat programma gaan mensen ook direct aan de slag. Niet persé in hun eigen vakgebied of als nieuwe vaste baan, maar mensen gaan aan het werk om weer te voelen wat het is om bezig te zijn. In beweging. Want als jij beweegt, beweegt je wereld ook. Terwijl wij bezig zijn met het arbeidsfit programma, scannen onze partners bij het Werkgelegenheidsteam van de gemeente Eindhoven de arbeidsmarkt. Samen helpen we niet alleen Ayse aan een passende baan bij Eurest, we helpen iedereen aan duurzaam werk.

Bekijk meer verhalen

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.