Logo Ergon


Werk is belangrijk voor mensen. Het geeft structuur, sociale contacten, zelfvertrouwen en financiële onafhankelijkheid. Maar om aan het werk te komen en blijven is het fijn als je thuis een stabiele basis hebt. Met ons speciale stimuleringsfonds ondersteunen we plaatselijke projecten die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen met sociale contacten, een gezonde levensstijl en het organiseren van hun geldzaken.

Sociaal, lokaal en betrokken 

Het Quikfonds stelt ieder jaar een geldbedrag beschikbaar om lokale, maatschappelijke initiatieven te ondersteunen, die zich inzetten voor het belang van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Het Quikfonds is een stimuleringsfonds van Ergon. Het fonds is opgericht in 2018 en vernoemd naar voormalig algemeen directeur Peter Quik.

Doel

Het stimuleringsfonds heeft als doel lokale initiatieven te ondersteunen die in het belang zijn van de brede doelgroep van Ergon op het gebied van:

  • bevorderen van maatschappelijke participatie
  • bevorderen van leefbaarheid en zelfredzaamheid
  • versterking van onderlinge band tussen de te onderscheiden doelgroepen
  • bevorderen van integratie van achterstandsgroepen, vrijwilligerswerk en dergelijke
  • stimuleren van activiteiten in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • bevorderen van kennis en educatie in de ruimste zin

Ontstaan

Het Quikfonds is een stimuleringsfonds van de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningschap Regio Eindhoven (GRWRE). De GRWRE is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. Ergon is de uitvoeringsorganisatie van de GRWRE.

Het Quikfonds is in juni 2018 opgericht en vernoemd naar de voormalig algemeen directeur van de GRWRE: Peter Quik. Bijna 25 jaar heeft Peter Quik zijn stempel gedrukt op Ergon. Eerst als divisiemanager van de groenafdeling. Vanaf 2004 tot medio 2018 als algemeen directeur. Gewaardeerd en gerespecteerd om zijn grote kennis, empathie en altijd open deur voor de medewerkers heeft Peter bij zijn afscheid dit naar hem vernoemde fonds als cadeau van het personeel ontvangen.

Winnaars voorafgaande jaren
Quiet

Quikfonds prijswinnaar 2020 – Stichting Quiet
Stichting Quiet mengt zich met haar activiteiten weliswaar in een groot aanbod rondom armoede, maar biedt wel iets unieks: een leuke ervaring of beleving voor diegene die dat zelf niet kunnen betalen. Denk aan een keertje naar PSV? Naar de kapper? Wegdromen in het theater? Het aanbod van Quiet past uitstekend in de strategische koers van Ergon, waar binnen het Lekker-in-je-Vel project veel is voor armoede bestrijding. Een welverdiende overwinning! Succes met al jullie activiteiten in de toekomst!
stadakkers

Quickfonds prijswinnaar 2019 – Stadakkers Eindhoven!
Al vele jaren verbouwt Stadsakkers Eindhoven met vele vrijwilligers en sponsoren groenten en fruit voor de Eindhovense Voedselbank. Mede dankzij nieuwe technieken kan Stadsakkers Eindhoven steeds beter het hele jaar door groenten en fruit produceren. Met dit

initiatief worden wekelijks zo’n 600 gezinnen ondersteund. Onbegrijpelijk dat juist zij slachtoffer werden van diefstal en vernielingen. De bijdrage uit het Quikfonds kon op geen betere plek terechtkomen! Succes Stadsakkers Eindhoven!

Aanvraag doen

Heb jij een goed idee? Vraag dan een bijdrage aan uit ons speciale Quikfonds.

Meer weten over de aanvraagprocedure.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees de privacyverklaring en disclaimer voor meer informatie.