Skip to main content

Weg naar werk

Werk voor iedereen! Dat is waar Ergon elke dag hard aan werkt. We geloven dat er voor iedereen werk is. En met onze kennis, ervaring én netwerk kunnen we ook voor jou werk vinden dat bij je past. We helpen je om uit te vinden welk werk je kunt en wilt doen. En samen met jou zetten we steeds een stap verder op weg naar werk. 

 

Stappen

Wat werkt voor jou?

Op die vraag geef jij antwoord. We helpen je om dat antwoord te vinden. We willen dat iedereen een baan krijgt én houdt die bij hem of haar past. We zijn er van overtuigd dat iedereen waardevol werk kan doen én vinden. Ook als je een (tijdelijke) belemmering hebt om een baan te vinden. De weg naar werk is voor iedereen anders. Soms sla je een stap over of zet je een stap extra. Het einddoel, jouw baan, staat altijd centraal.

1. Mijn aanmelding

Je gemeente, WIJeindhoven, het UWV of je school verwijst je door naar Ergon. Zij zorgen ook voor jouw aanmelding.
Lees er meer over in het menu 'Aanmelden bij Ergon'.

2. Mijn start

Startbijeenkomst in een groep
Je krijgt van Ergon een brief met een uitnodiging voor de startbijeenkomst. De startbijeenkomst is een eerste kennismaking. We bespreken:

  • hoe Ergon je ondersteunt in je weg naar werk
  • wat je van Ergon kunt verwachten
  • wat Ergon van jou verwacht

02 welkom WT 01

04 vraag2 WT 01

Vragenlijst invullen
Op de startbijeenkomst vul je een vragenlijst in. Zo komen we al meer te weten over wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Deze informatie gebruikt de intakecoach om jou een goed advies te geven.

05 euro WT 01

Gesprek inkomensspecialist (optioneel)
Is je participatiewetuitkering nog niet (goed) geregeld? Op de startbijeenkomst is iemand van de gemeente aanwezig om dit samen met jou te regelen.

3. Mijn werkplan

Persoonlijk gesprek met een intakecoach
Je bespreekt met je intakecoach de vragenlijst die je bij de startbijeenkomst hebt ingevuld, zodat we elkaar beter leren kennen. Het gesprek gaat ook over wat je nodig hebt om een passende baan te vinden. Dat is voor iedereen anders. Daarom kijken we samen naar jouw mogelijkheden en doelen. We praten over:

  • Wie ben ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat zijn mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt?

06 ik advies WT 01

 

werkplan

Mijn ontwikkeling
Heb ik persoonlijke ontwikkeldoelen?
En zo ja, welke?

keuzelijst middel

Mijn match
Hoe ga ik werk vinden?
Ben ik al klaar voor een match?

keuzelijst middel

Mijn baan
Hoe word ik ondersteund tijdens mijn werk?


Mijn werkplan

Na het gesprek maakt je intakecoach een persoonlijk werkplan. In dit plan staat wat jouw ontwikkeldoelen zijn en hoe wij je ondersteunen om die doelen te bereiken. Dit is een op maat gesneden programma waarmee we je begeleiden naar werk. De weg naar werk is voor iedereen anders. Soms worden er stappen overgeslagen, soms heb je een stap extra nodig.

Aan de slag met je vaste werkcoach
Samen met je intakecoach heb je een werkplan gemaakt. Nu ga je daar werk van maken. Je gaat aan de slag met jouw vaste werkcoach. De werkcoach:

  • is jouw vaste aanspreekpunt en contactpersoon
  • ondersteunt je in je
  • bewaakt de voortgang en resultaten

 10 aanspreekpunt WT 01

Woon je in Aalst-Waalre, Heeze-Leende, Veldhoven of Valkenswaard?
Dan stuurt Ergon een advies aan je klantmanager bij de gemeente. Je klantmanager beslist of je ook aan het werk gaat met het werkplan.

Woon je in Eindhoven?
Dan bespreek je samen met je werkcoach je werkplan. Soms ben je al toe aan het vinden van een baan. Dan gaat Ergon samen met jou op zoek naar een goede match. Maar vaak kun je nog iets leren of heb je een ander steuntje in de rug nodig. Dan zet je de volgende stap naar ‘Mijn ontwikkeling’.

4. Mijn ontwikkeling

Stap voor stap ontwikkelen
Je persoonlijke werkplan is klaar. Daarin staat wat jouw volgende stap naar werk is. We stimuleren je om het uiterste uit jezelf te halen. Door inzicht te geven in eigen mogelijkheden en werkkansen. Door te groeien in werk- en vakvaardigheden.

trainingen middel

Werken en leren
Je gaat aan de slag met het aanleren of verbeteren van de vaardigheden die gaan helpen om je doel te bereiken. Je gaat actief ontdekken welk werk bij je past en leren om een baan te vinden. Je krijgt zicht op wat je motiveert in een baan, wat je nog moeten leren en welke passende banen er voor jou te vinden zijn.

Begeleiding
Je krijgt persoonlijke begeleiding om je te ontwikkelen en een baan te vinden. Maar je gaat ook samen met anderen aan de slag. Want je kunt veel van elkaar leren!

Klaar voor de match?
Na elke stap die je gezet hebt, krijg je een gesprek met je werkcoach. Hij of zij bespreekt dan of je klaar bent voor werk of dat je persoonlijk werkplan aangepast moet worden. Het einddoel, jouw baan, staat altijd centraal.

bord ja nee middel

5. Mijn match

Een goede match vinden
Ergon wil dat je een baan vindt én houdt die bij je past. De weg naar die baan is voor iedereen anders. Dus geven we je begeleiding en coaching op maat. We zetten onze kennis, ervaring en netwerk in om jou aan passend werk te helpen. En we helpen je actief met begeleiding en coaching om een goede match met werk en een werkgever te maken.

15 solo WT 01

 

Zelfstandig een werkgever vinden
Je gaat zelf op zoek naar een baan.

 

14 matchteam WT 01

Ondersteuning bij het vinden van een werkgever
Het matchteam (van Ergon of het Werkgelegenheidsteam van de gemeente Eindhoven) helpt je bij het vinden van een baan. Onder meer met oriëntatie op de arbeidsmarkt en sollicitatietraining en een uitgebreid netwerk van werkgevers, het vacaturecafé en het werkspreekuur, workshops en gastsprekers.

15 matchteam2 WT 01

Werken bij Ergon of een partner van Ergon
Het matchteam van Ergon helpt je bij het vinden van een passende werkplek met meer begeleiding. Dat kan een werkplek zijn op locatie van een van de vele werkgevers die partner zijn van Ergon. Je krijgt dan op afstand begeleiding van jouw werkcoach. Heb je structureel extra begeleiding nodig? Dan kan een werkleerbedrijf van Ergon dé plek zijn voor beschut werk.

6. Mijn baan

Ondersteuning bij jouw baan
Je hebt het einddoel bereikt: een betaalde baan!

15 solo WT 01

Geen ondersteuning
Je hebt geen ondersteuning nodig bij je baan, maar we blijven wel graag in contact.

 

16 tijdelijke ondersteuning WT 01

Tijdelijke ondersteuning
Je bent klaar voor werk. Maar soms lukt het nog net niet om die stap naar een betaalde baan te zetten. Tijdelijke ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van een subsidie voor de werkgever of extra begeleiding, kan dan helpen om toch aan die baan te komen.

Iconen WT RGB 25

Blijvende ondersteuning
Heb je een arbeidsbeperking? Dan is het een fijn idee dat Ergon jou blijft ondersteunen. We gaan daarbij uit van wat je wél kan. Je werkcoach begeleidt je en zorgt dat je je blijft ontwikkelen.

 

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.