Skip to main content

Meer over Beschut Werk

Wil je graag werken? Maar lukt dat alleen met extra begeleiding? De regeling 'Beschut Werk' is er voor mensen met een beperking die een aangepaste werkplek nodig hebben met extra begeleiding. 'Beschut Werk' is een baan met salaris.

Wat is 'Beschut Werk'

De regeling 'Beschut Werk' is er voor mensen met een beperking die een aangepaste werkplek nodig hebben met extra begeleiding. Het is een baan met salaris. Vrijwilligerswerk en dagbesteding zijn geen 'Beschut Werk. Het salaris is ten minste het wettelijk minimumloon. Als het bedrijf of de organisatie onder een cao valt, geldt deze ook voor werknemers in 'Beschut Werk'.

Waar kun je aan de slag?

Je kunt werken via de regeling 'Beschut Werk' binnen één van de werkleerbedrijven van Ergon zoals bij Textiel of de Kwekerij. Een werkplek bij een andere werkgever is ook mogelijk, bijvoorbeeld via een detachering. Je bent dan in dienst van Ergon, maar je werkplek is bij een andere werkgever. Een arbeidscontract met die werkgever is ook mogelijk. Dan kom je in dienst bij deze werkgever.

Wil je weten of je in aanmerking komt?

UWV adviseert of iemand voor de regeling 'Beschut Werk' in aanmerking komt. Voor mensen met een nog geldende indicatie voor de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) gelden speciale regels. Lees hier meer over de criteria.

Iets voor jou?

Denk je dat dit iets voor jou is en wil je meer informatie? Neem contact op met Ergon. We nodigen je graag uit om samen met jou te bespreken welke stappen je het beste kunt zetten om aan het werk te komen.

Contact opnemen

Direct contact opnemen met een werkconsulent van Ergon

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.