Logo Ergon


Wil je graag werken? Maar lukt dat alleen met extra begeleiding? De regeling 'Beschut Werk' is er voor mensen met een beperking die een aangepaste werkplek nodig hebben met extra begeleiding. 'Beschut Werk' is een baan met salaris.

Wat is 'Beschut Werk'

De regeling 'Beschut Werk' is er voor mensen met een beperking die een aangepaste werkplek nodig hebben met extra begeleiding. Het is een baan met salaris. Vrijwilligerswerk en dagbesteding zijn geen 'Beschut Werk. Het salaris is ten minste het wettelijk minimumloon. Als het bedrijf of de organisatie onder een cao valt, geldt deze ook voor werknemers in 'Beschut Werk'.

Waar kun je aan de slag?

Je kunt werken via de regeling 'Beschut Werk' binnen één van de werkleerbedrijven van Ergon zoals bij Textiel of de Kwekerij. Een werkplek bij een andere werkgever is ook mogelijk, bijvoorbeeld via een detachering. Je bent dan in dienst van Ergon, maar je werkplek is bij een andere werkgever. Een arbeidscontract met die werkgever is ook mogelijk. Dan kom je in dienst bij deze werkgever.

Wil je weten of je in aanmerking komt?

UWV adviseert of iemand voor de regeling 'Beschut Werk' in aanmerking komt. Voor mensen met een nog geldende indicatie voor de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) gelden speciale regels. Lees hier meer over de criteria.

Iets voor jou?

Denk je dat dit iets voor jou is en wil je meer informatie? Neem contact op met Ergon. We nodigen je graag uit om samen met jou te bespreken welke stappen je het beste kunt zetten om aan het werk te komen.

Neem contact op met een specialist

Vragen?

Neem contact op met een specialist

Heb je een vraag?

Neem contact op met een specialist

Sluiten

040 - 238 7777

start@ergon.nl

Neem contact op met Nicole

Vragen?

Neem contact op met Nicole

Heb je een vraag?

Neem contact op met Nicole

Sluiten

040 - 238 7800

beschutwerk@ergon.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees de privacyverklaring en disclaimer voor meer informatie.