Skip to main content

Financieel Loket

Het Financieel Loket is een plek waar medewerkers van Ergon en mensen die van bijstand naar werk gaan, naartoe kunnen als ze financiële zorgen hebben. Het is vaak niet duidelijk voor onze mensen waar ze terecht kunnen of er zijn lange wachtlijsten. Vanuit goed werkgeverschap zien wij het als onze verantwoordelijkheid om onze medewerkers hierbij te helpen. Daarom hebben we in 2020 het Financieel Loket opgericht.

Financiële zorgen bespreekbaar maken 

Voor onze mensen is het niet vanzelfsprekend om een baan te vinden en een baan te houden. Datzelfde geldt voor het bijhouden van een huishoudboekje. Dat leidt regelmatig tot financiële zorgen en stress. Vanuit ons programma 'Lekker in je vel met Ergon Fit', willen wij er zijn voor onze medewerkers. En ze verder helpen in hun weg naar duurzaam werk. Stress en financiële zorgen kunnen hierin belemmerend werken. De juiste instantie vinden die verder kan helpen, blijkt vaak lastig. Bijvoorbeeld omdat ze de taal niet begrijpen, laaggeletterd zijn en/of digitaal niet vaardig zijn. Het Financieel Loket helpt dan om de drempel te verlagen en financiële zorgen bespreekbaar te maken. Juist door deze zorgen vroegtijdig te signaleren, kan veel ellende voorkomen worden. 

Financieel Spreekuur

Om die drempel nog lager te maken, hebben we elke donderdagmiddag een inloopspreekuur waar deskundigen zoals Elly van Bokhoven en Lenie Beliën, klaarstaan om medewerkers of mensen die van bijstand naar werk gaan, verder te helpen. Zij helpen bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in de financiële situatie, zodat er verantwoorde keuzes gemaakt kunnen worden. Of met het aanvragen van toeslagen of het verwijzen naar andere hulpverlenende instanties. Dit doen we samen met een aantal partners zoals Financiele Werkplaats XL, wijeindhoven en Lumens. We hebben korte lijnen met diverse hulpverlenende instanties en gemeenten. Zo kunnen we een vinger aan de pols houden en voorkomen dat mensen tussen wal en schip vallen. 

 LB

Lenie Beliën

 Elly van bokhoven

Elly van Bokhoven

 

WIJEindhoven

 download

 werkplaats financien

Breed inzetten

We streven ernaar het Financieel Loket zo breed mogelijk in te zetten. Onze medewerkers kunnen altijd een afpraak inplannen met Elly van Bokhoven (ervaringsdeskundige) of Lenie Beliën. Maar ook leidinggevenden of consulenten kunnen bij het Financieel Loket terecht voor vragen of advies voor zichzelf of voor hun medewerkers. Of voor opleidingen en trainingen die helpen om dit lastige onderwerp bespreekbaar te maken bijvoorbeeld. Denk aan Sturen op Zelfsturing of een training van de Budgetcoach Groep die is aangeboden door Partnerfonds Brainport Eindhoven. 

Kijk hier voor een mooi inzicht in wat we in 2021 hebben allemaal hebben gedaan.

We doen het samen

Eén van onze kernwaarden is verbindend. Het mooie van het Fincieel Loket is dan ook dat we het met elkaar doen. Met onze partners en andere partijen, ervaringsdeskundigen en onze medewerkers. Onze opgedane kennis en ervaring delen we graag. Zo kunnen we bijvoorbeeld werkgevers helpen om iets dergelijks op te zetten binnen de eigen organisatie. Of adviseren op het gebied van preventie en vroegsignalering.  

Wij werken samen met diverse partners met elk een eigen expertise. Zo werken we samen met Nadja Jungmann en Peter Wesdorp, experts op het gebied van schuldenproblematiek en wat dit kan doen met iemand. Zij delen hun kennis zodat wij onze medewerkers verder kunnen helpen. Ook het Nibud deelt hun kennis en expertise met ons zodat wij het Financieel Loket naar een hoger niveau kunnen tillen. Vanuit de schuldhulpverlening werken we onder andere samen met de Financiele Werkplaats XL, Lumens, Veldwijzer - BSR Veldhoven, wijeindhoven en Partnerfonds Brainport. Via social return is Deloitte op ons pad gekomen. Zij hebben een verdere ontwikkeling en professionalisering van het Financieel Loket mogelijk gemaakt.

Samenwerken?

Heb je een idee over hoe jij of jouw organisatie een bijdrage kan leveren aan het Financieel Loket? Bijvoorbeeld via social return? Of ben je benieuwd hoe jij kunt helpen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Directeur Financiën & Bedrijfsvoering. En als wij jou kunnen helpen, dan horen we dat uiteraard ook graag!

 ingrid hems

 

 

Telefoon: 040-238 7358

Mobiel: 06-2254 7866

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

 

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.