Skip to main content

Het verhaal van Marcel

Op het moment dat ik met het traject startte was ik een half jaar werkzoekend. Mijn vorige werkgever ging failliet. En dan moet je een uitkering aan gaan vragen. In Eindhoven kom je dan bij WIJeindhoven terecht. Die kijken wat je nodig hebt om aan het werk te komen. In mijn geval kwamen ze bij Ergon/Participatiebedrijf uit. Ook daar werd weer gekeken wat ik nodig had.

Marcel

Uiteindelijk draait het om de juiste mindset

Wat mij heel erg geholpen heeft, is dat je een deadline hebt. Vanaf de start duurde mijn traject maximaal 12 weken. Ik kreeg twee dagdelen per week sollicitatietraining en twee hele dagen per week deed ik licht productiewerk. Voor mij was het na een vrij hectisch jaar, lekker om op je gemak, je werkritme vast te houden. Je leert ook andere mensen kennen. Daardoor werd mijn netwerk wat groter en met een groter netwerk werden ook mijn kansen op een baan vergoot.

Marcel

Hoe groter mijn netwerk, hoe groter mijn kans op een baan

Tijdens het traject is er ook veel contact met het werkgelegenheidsteam. Dat zijn 12 mensen die een netwerk van werkgevers hebben. Zo slepen ze heel veel vacatures in Eindhoven naar binnen voor ons en komen werkzoekenden aan vacatures. Na 11 weken in het traject heb ik via het Werkgelegenheidsteam een baan bij Philips gevonden en ga ik weer lekker mijn eigen broek ophouden!

Wat mij erg hielp, is dat je een deadline hebt.
Maurice, werkcoach/trainer

Doelen stellen en in jezelf geloven zijn dé basis om werk te vinden

Mijn doel is om mensen weer klaar te stomen voor werk. Ik ondersteun mensen bij de stappen die ze kunnen zetten. Heel concreet met voorbereiding op sollicitatiegesprekken, maar ook met minder tastbare dingen als complimenten en vertrouwen. Meteen je droombaan vinden is voor bijna niemand weggelegd. Ik wil werkzoekenden laten inzien dat je met kleine stapjes steeds dichter bij je ideale baan kunt komen. Werk actief en met een brede blik op werk aan concrete tussendoelen. Werkervaring en competenties zijn daarbij heel belangrijk. Soms is het beter om een baan te accepteren die bij je huidige mogelijkheden past. Dan kun je van daaruit verder groeien. Uiteindelijk draait het om de juiste mindset. Een doel stellen en leren om in jezelf te geloven zijn dé basis om werk te vinden.

Bekijk meer verhalen

 

Bekijk het verhaal van René

 

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.