Skip to main content
01 juni 2023

Nieuws

Campagne #ikzitklem deelt verhalen over lastige financiële situatie van medewerkers sociaal ontwikkelbedrijven   

Cedris, de vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt, heeft de campagne #ikzitklem gelanceerd. Daarmee vraagt Cedris samen met haar leden aandacht voor de lastige financiële situatie van veel medewerkers van sociaal ontwikkelbedrijven. Ook Ergon doet mee, want we moeten uit die klem komen! 

Vanwege de stijgende inflatie en de hoge kosten voor energie en benzine hebben veel medewerkers van sociaal ontwikkelbedrijven moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze zijn afhankelijk van de voedselbank, kunnen hun reiskosten niet meer betalen of hebben een grote stapel rekeningen liggen.  

yvonne iktzitklemcampagne

Bestaanszekerheid onder druk 

Zomaar een aantal voorbeelden van situaties waar medewerkers van sociaal ontwikkelbedrijven op dit moment mee te maken hebben. Deze verhalen staan niet op zichzelf, maar zijn aan de orde van de dag. De bestaanszekerheid van velen van hen staat onder grote druk. De urgentie om iets te veranderen is groot, maar de ruimte om daadwerkelijk iets te doen is klein. 

Want ook wij als werkgever, gemeenten en andere organisaties zitten klem. Wij willen graag betere arbeidsvoorwaarden bieden, maar zijn hiervoor afhankelijk van de financiën van bijvoorbeeld het Rijk. Die hebben op dit moment ook te maken met kaders. Kortom, het hele systeem zit vast. 

Verhalen #ikzitklem 

Met de campagne #ikzitklem delen medewerkers van de sociaal ontwikkelbedrijven, maar ook de directeuren en betrokken wethouders, waarom zij klem zitten, en wat ze daarvan vinden. Lees de verhalen op www.ikzitklem.nu. Daar staat ook hoe je mee kunt doen aan de campagne!

“Werk geeft waarde en mogelijkheden om je te ontwikkelen en dat verdient ieder persoon”, aldus Cedris-voorzitter Mohamed el Mokaddem. “Maar het is wel noodzakelijk dat werk dan ook lonend is. Het mag niet zo zijn dat mensen een bijdrage aan de maatschappij leveren, maar zelf de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen. Daarom moeten we gaan zorgen dat we met elkaar uit de klem gaan komen.” 

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.