Skip to main content
20 maart 2024

Nieuws

Graffiti: Ode aan de groenprofessional

Aan de Amazonenlaan in Woensel-Zuid stond tot voor kort een groenkeet die wel een likje verf kon gebruiken. Tot dat we Jasper van Es en Martinus Papilaja inschakelden om deze samen met onze groenmedewerkers nieuw leven in te blazen.

Als we een idee hebben, dan gaan we ervoor! 

“Het was eerst oud groen en afgebladded, maar nu zit er een kunstwerk op”, zeggen twee groenmedewerkers tegen elkaar terwijl ze het eindresultaat aandachtig bekijken. Enkele maanden geleden zou het verkeer door de Amazonenlaan onze locatie nauwelijks zijn opgevallen, maar dat is nu wel anders. "Als we een idee hebben, dan gaan we ervoor", laat businessunitmanager Rob Wiersma weten. Hij bracht Jasper van Es en Martinus Papilaja in contact met het Groen-team in Woensel-Zuid. Medewerkers gaven zelf aan wat zij belangrijk vonden. De veegwagen, elektrische bladblazer, iconische Nederlandse prullenbakken en thema's als biodiversiteit. 

Ergon werkt voor mensen én de natuur 

Martinus Papilaja is een kunstenaar die werkt met organische vormen en elementen uit de natuur. Curator Jasper van Es twijfelde geen seconde om hem in te schakelen voor deze klus. "Dit was een wens die Martinus tot leven kon laten komen, dat wist ik direct", zegt van Es. "En het was ook mooi om te doen. Ergon werkt niet alleen voor mensen, maar ook voor de natuur", aldus de kunstcurator uit Eindhoven. 

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.